Öko filmklub és teaház

Ökofilmklub_2017

 

„Túl sok az információnk önmagunkról. Azelőtt megtehette az ember, hogy nem vesz tudomást magáról, még lehetett némi illúziója. De manapság, hála a tömegkommunikációnak, a hordozható rádiókészülékeknek és kivált a televíziónak, az egész világ láthatóvá vált. A modern idők legnagyobb forradalma pontosan ez: a világ hirtelen támadt vakító transzparenciája. Az elmúlt három évtizedben többet tudtunk meg magunkról, mint előtte évezredek alatt, és ez óriási trauma.”        

                                                                               / Émile Ajar /

A kóspallagi egyesületek korábbi tevékenységének köszönhetően, az Egészségterv pályázat során sikerült egy projektort és hozzá egy vetítővásznat vásárolni. Most e technikával szeretnénk a kiaknázatlan lehetőségek számát tovább növelni egy ökofilmklub megalapításával.

Az ökofilmklubbozás célja, hogy a mozgóképkultúra előnyeit felhasználva – mint például a gondolatébresztés vonása egy tartalmas disputához – együttgondolkodjunk egy fenntartható és egészséges társadalomhoz vezető útról. Célunk továbbá egy kötetlen és szórakoztató felnőttképzés megvalósítása, amely a vászon méregetésében, pásztázásában nem kimerülő, hanem azon túlmutató tudást is összegyűjti. A nap végére igyekszünk a taglalt környezeti, társadalmi problémákra adható legjobb egyéni válaszokat is megtalálni.

A vetítések időpontja alkalomszerű, kéthavonta egy film vetítésére lehet számítani, s az éppen soron következő alkalom a honlapunkon is propagálva lesz.

A vetítést követően igény szerint lehetőség van moderált beszélgetésre a közönség aktív részvételével – egy csésze, forró tea kíséretében – melynek a végén a házigazda összegezi az elhangzottakat és megköszöni a részvételt, beharangozva a következő időpontot.

A helyi filmklub megalapításának számos területen előnye van/lehet. Egyrészt ingyenes, de igényes filmvetítésekkel járul hozzá a kóspallagi mozi-kultúra színesítéséhez, olyan filmeket mutatva meg a nagyközönségnek, amelyeket nem vetítenek az „RTL+ nyolcvankilencen”. Másrészt olyan témák merülnek fel, amelyekkel kapcsolatban rengeteg a tévhit, a bizonytalanság és a felszínes téveszme. Harmadrészt a rendkívül érdekes és izgalmas természet mellett, nem utolsó sorban környezettudatosságra nevelő filmek is felszínre bukkannak.

„A sokféleség a művészet színtere. Csak akkor szabadul fel a szellem, ha a gondolat magára hagyja, ha felismeri korlátait és tudja, hogy közel a vég.”       

                                                                                  / Albert Camus /

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s