Illegális hulladéklerakók felszámolása- Nulla Hulladék Terv

A Pandal Egyesület egyik legfőbb célja a természeti értékek védelme, elsődlegesen pedig a Börzsöny hegység természeti értékeinek megóvása. Ennek fényében, minthogy a hulladék kérdés nemcsak településünkön és régiónkban de országos szinten égető probléma, az illegális hulladéklerakók felszámolása és rendszeres szemétszedések szervezése tevékenységeink egyik fő eleme.

Eddig két megmozdulást szerveztünk, egyet 2014 márciusában, egyet pedig májusban a TESZEDD program keretében ( fotók itt megtekinthetők) de tervben van a szemétszedések rendszeresítése az erre alkalmas időszak elérkeztével (késő ősz-kora tavasz).

Szeretnénk szemétszedő túrákat is szervezni a Börzsönyben, mint erdőjáró emberek, tisztában vagyunk vele, hogy sajnos egy-egy turista út mellett is van mit a zsákba gyűjteni. Ezek a túrák azonban nem csak a szemétszedésről de a túrázásról, természetjárásról is szólnának, hogy megmutassák, hogyan lehet összekötni a hasznosat a kellemessel.

Ezenkívül a jövőben székhelyünkön, Kóspallag településen szeretnénk készíteni egy illegális hulladék lerakó felmérést, pontos adatokkal, majd kidolgozni ezek felszámolásának módjait, elkészíteni a falu  Nulla Hulladék Tervét.

A szemét probléma jelentőségét a környezeti neveléses programjainkon is igyekezzük hangsúlyozni, hogy részünk legyen egy felelősségteljesebb, a természeti értékekre és egyáltalán a természet szépségére fogékonyabb generáció kinevelésében.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s