Előadások szervezése

A Pandal Egyesület céljának tekinti a környezettudatos nevelés fontosságának hangsúlyozását, ennek elérése és a környezetvédelem jelentőségének hangsúlyozása érdekében előadásokat szervez, és az iskolai oktatásban is részt vesz.

Legutóbbi, eddigi legnagyszabásúbb eseményünkön, a Málna fesztiválon már volt egy előadás, melyet Takács-Sánta András, az ELTE egyik tanára, tartott „Miért érdemes a falun élni?” címmel amely során sokat hallhattunk a városi és a vidéki élet összehasonlításáról, a vidéken való boldogulás lehetőségeiről, és a permakultúra lehetőségeiről, elveiről.

A jelenlévők számát (~ 50) és érdeklődését látva, szeretnénk hasonló előadások szervezését  megvalósítani  a jövőben.

Ezenkívül mi magunk az egyesületi tagok is kívánunk előadásokat tartani és az iskolai környezeti nevelésben részt venni.  Plachi Attila elnökünk, a Karolina Katolikus Ált. Iskola tábora során, 2014 augusztus ötödikén, ökológiai alapfogalmakról és az erdők fontosságáról, helyzetéről napjainkban, tartott előadást. Ezt a tevékenységünket is szeretnénk kiterjeszteni és minél több iskolába eljutni változatos témákkal.

Októberben Szilágyi Laura Menta és Plachi Attila tartott előadást a Kisképzőben az iskola egészségnapján, a divat, közösségi média és mobiltelefon veszélyeiről.

2015-ben Kóspallagon elindítottunk egy előadássorozatot a Fenntartható Falu Program keretében.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s